Τα ΒορΟινά καλωσορίζουν το 2021 και γίνονται   «e-ΒορΟινά»
Δελτίο Τύπου

Είναι αγαπημένος και αναμενόμενος θεσμός η εκδήλωση «ΒορΟινά» στην Αθήνα, της πάντα δραστήριας ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», να ανοίγει οινικά την κάθε χρονιά, τέτοια εποχή, γύρω από την 1η Φεβρουαρίου.

Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία μια και στη 1 Φεβρουαρίου οι οινοποιοί γιορτάζουν τον Άγιο Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών.

Έτσι ξεκίνησαν τα ΒορΟινά στην Αθήνα το 2005 και από τότε πραγματοποιούνται κάθε χρόνο ανελλιπώς, μαζί με πλήθος άλλων μικρότερων εκδηλώσεων οινογευσίας να τα πλαισιώνουν, masterclasses, wine & dine προτάσεις, θεματικές γευσιγνωσίες και πολλά ακόμη, γύρω από το επώνυμο ποιοτικό κρασί και τα αμπελοοινικά αποστάγματα των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος.

Μία πραγματική και ουσιαστική εκδήλωση κρασιού που απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου (εστίαση, εμπόριο, ΜΜΕ) και καταναλωτές, αναδεικνύοντας τον αμπελοοινικό πλούτο της Βόρειας Ελλάδας και τη συλλογικότητα της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

Εξάλλου τα ΒορΟινά είναι η δική τους οινική εκδήλωση και ο δικός τους ακρογωνιαίος λίθος στη διάδοση της οινικής κουλτούρας στην Ελλάδα, εκδήλωση η οποία έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό.

Έτσι συνεχίζει και φέτος ο δημοφιλής αυτός θεσμός, όμως διαδικτυακά, ωστόσο διατηρώντας τη λαχτάρα να γνωρίσουμε, να δοκιμάσουμε και να απολαύσουμε τα σπουδαία κρασιά και τα εξαιρετικά αμπελοοινικά αποστάγματα των κορυφαίων Οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου 2021, εν μέσω πανδημίας, αλλά με εξαιρετικά θετική διάθεση και πολλή χαρά, η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» και τα «e-ΒορΟινά» θα προτείνουν μία σειρά διαδικτυακών δράσεων με διαφορετικά κουίζ και βαθμούς δυσκολίας, QU και URL, ραδιοφωνικά ακούσματα, Άγιο Τρύφωνα αλλά και Βαλεντίνο, webinars με master of wine και αδρεναλίνη, live συνεντεύξεις οινοποιών και κρασί από τα αγαπημένα ΒορΟινά!!!

Σας προσκαλούμε να συντονιστείτε με την ιστοσελίδα των ΒορΟινών www.voroina.gr και με τις αντίστοιχες σελίδες voroina στο facebook και στο Instagram για να ξεκινήσουμε μαζί το οινικό μας ταξίδι από τη 1 Φεβρουαρίου στα ΒορΟινά.  Οι σελίδες μας θα ανανεώνονται συνεχώς με υλικό και προτάσεις.  

Ετοιμαστείτε!!!

Δελτίο_Τύπου_e_ΒορΟινά_Φεβρ2021