ΤΥΠΟΣ

Τα Μαγικά ΒορΟινά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Πάνω από 3.500 φίλοι των ΒορΟινών τίμησαν στην ετήσια εκδήλωσή μας στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης το επώνυμο ποιοτικό Ελληνικό κρασί και τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.

Οι οινοπαραγωγοί της ένωσης “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” ήταν εκεί να τους υποδεχτούν, να συζητήσουν μαζί τους και να τους ενημερώσουν, μαζί με τους συνεργάτες τους, για τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια τους, για τις νέες ετικέτες που κυκλοφορούν, την εξέλιξη των παλαιότερων, την πορεία του τρύγου 2017 και τα κρασιά που αναμένουμε απο αυτόν και πολλά πολλά ακόμη.

Στα τραπέζια των οινοπαραγωγών, κατανεμημένα ανά οινική διαδρομή των Δρόμων του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας, ο πλούτος του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα!

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί (και orange), ημιαφρώδεις και αφρώδεις, ξηροί, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, νέα και παλαιωμένα, πειραματικά κρασιά αλλά και παλαιώτερες σοδειές, στη διάθεση του κοινού για ατελείωτες κάθετες και οριζόντιες γευσιγνωσίες.
Ακόμη, για όσους ήθελαν να εξασκήσουν τις γευσιγνωστικές τους γνώσεις, στο περίπτερο του διαγωνισμού τυφλής γευσιγνωσίας έπρεπε να ανακαλύψουν 6 διαφορετικές ποικιλίες, 3 λευκές και 3 ερυθρές. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 93 επίδοξοι γευσιγνώστες ενώ αναδείχτηκαν 3 νικητές!

Τα εκλεκτά εδέσματα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από μία τέτοια εκδήλωση. Οι επισκέπτες των ΒορΟινών πραγματικά απολαυσαν τα ξεχωριστά προΐόντα παραγωγών από αμπελόφυλλα, πιπεριές Φλωρίνης και βουβαλίσιο κρέας.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το 7ο Thessaloniki Food Festival του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της ανάδειξης των γεύσεων της πόλης, τα ΒορΟινά συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμά τους επιδείξεις παρασκευής και γευσιγνωσία με ποντιακά τυροκομικά προϊόντα και λουκουμάδες, γεύσεις που συνδυάστηκαν με “βοροινούς” οίνους.

Την παράσταση της βραδιάς έκλεψε όπως ήταν αναμενόμενο, η θεατρική παράσταση “Ο Καραγκιόζης τρυγητής” για τους μικρούς φίλους των ΒορΟινών και μελλοντικών γευσιγνωστών!

Εξάλλου, στο πλαίσιο των ΒορΟινών, τις δύο εβδομάδες που προηγήθηκαν από την εκδήλωση, οι φίλοι του κρασιού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν και να απολαύσουν σε μικρές εκδηλώσεις οινογνωσίας και γευσιγνωσίας, που πραγματοποιήθηκαν σε επιλεγμένους χώρους εστίασης στη Θεσσαλονίκη, τα κρασιά και τα αποστάγματα των οινοπαραγωγών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

Τα ΒορΟινά είναι η ετήσια θεσμοθετημένη εκδήλωση της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία του Thessaloniki Food Festival.

Διοργάνωση: Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»
www.winesofnorthgreece.gr – www.wineroads.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.voroina.gr
Ραντεβού στα επόμενα ΒορΟινά “Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων” τον Δεκέμβρη και φυσικά ξανά του χρόνου εδώ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τα καθιερωμένα ΒορΟινά της εποχής του τρύγου!

ΒορΟινά_ΕΝΤΥΠΟ_1

ΒορΟινά_ΕΝΤΥΠΟ_2

Τα ΒορΟινά της Θεσσαλονίκης!

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.
«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Από τότε έχει καθιερωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, τις ποικιλίες του και τις δυνατότητές τους, τη σύγχρονη οινοποίηση και την ενημέρωση από τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς για τον επώνυμο ποιοτικό Ελληνικό οίνο, την πορεία του στη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό, τον φετινό τρύγο και την εξέλιξή του.
Μέσα από Τα ΒορΟινά μαθαίνουμε να γνωρίζουμε και να απολαμβάνουμε καλύτερο το κρασί, το δώρο των θεών και των ανθρώπων, των παραγωγών μας.
Τα ΒορΟινά πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival.

Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.voroina.gr ή απευθυνθείτε στην ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στα τηλέφωνα: 2310 281617 & 2310 281632 ή στο email: info@wineroads.gr

Συνεχόμενες αναρτήσεις με νέα και πληροφορίες πραγματοποιούνται από τις σελίδες στο facebook www.facebook.com/voroina και www.facebook.com/winesofnorthgreece

Διοργάνωση: Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»
www.winesofnorthgreece.gr – www.wineroads.gr

instagram image VorOina

Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά

Περιμένοντας «Τα ΒορΟινά» το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και γιορτάζοντας την εποχή του τρύγου, σας προσκαλούμε να ακολουθήσουμε μαζί τις «Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά» στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, όπως εστιατόρια, wine bar, café και κάβες.

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, κάθετες και οριζόντιες γευστικές δοκιμές, γνωριμία με ποικιλίες και οίνους νέων και παλαιωμένων εσοδειών σε ατελείωτες οινογευσίες, food & wine dines, απολαυστικά pairings, wine cocktails, προτάσεις για περισσότερη οινική απόλαυση και κυρίως πολλές συναντήσεις με τους οινοπαραγωγούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ατελείωτων οινικών περιηγήσεων!

Από τη Δευτέρα 11 έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, περιπλανηθείτε έχοντας οδηγό το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των εκδηλώσεων που θα προηγηθούν της κεντρικής γνωστής και αγαπημένης μας εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά», επιλέγοντας τις δικές σας οινικές διαδρομές, χωρίς να ξεχάσετε να κάνετε κράτηση όπου είναι απαραίτητο.

Όλο το ενημερωτικό υλικό με το πρόγραμμα των οινικών περιηγήσεων, τα καταστήματα-συνεργάτες όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, τους οινοπαραγωγούς που συμμετέχουν, δελτία τύπου και φυσικά τα ενημερωτικά έντυπα σε ηλεκτρονική μορφή, θα το βρείτε στην ιστοσελίδα www.voroina.gr που ενημερώνεται συνεχώς.

instragram image compass

Οι Παράλληλες εκδηλώσεις των ΒορΟινών

Την ημέρα των ΒορΟινών, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, σας περιμένουμε με πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων:

Διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας … για όσους επιθυμούν να εξασκήσουν τις γνώσεις τους στο κρασί!

Στο περίπτερο του διαγωνισμού θα δοκιμάσετε σε τυφλή γευσιγνωσία έξι διαφορετικούς μονοποικιλιακούς οίνους για να βρείτε και να καταγράψετε τις ποικιλίες τους. Οι τρεις πρώτοι νικητές, που θα ανακοινωθούν στο τέλος της βραδιάς, θα λάβουν ως έπαθλο από τρεις φιάλες κρασί!

Οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»

Ενημερωθείτε για τα επισκέψιμα οινοποιεία του δικτύου και προγραμματίστε την επόμενη οινοτουριστική σας απόδραση!

Εδέσματα

Δοκιμάστε μερικά από τα ποιο γνωστά παραδοσιακά εδέσματα της βόρειας Ελλάδας στα περίπτερα των παραγωγών τους.

Θέατρο σκιών Χρήστου Στανίση «Ο Καραγκιόζης τρυγητής»

Μια νέα παράσταση, ειδικά για Τα ΒορΟινά, όπου μέσα από το γέλιο παρουσιάζει στο θεατή τον τρύγο.
Ώρες παράστασης: 19:30-20:00, 20:20-20:50, 21:10-21:40.

Συνταγές της πόλης με κρασί

Το 7ο Thessaloniki Food Festival συμμετέχει στα ΒορΟινά με νέες γεύσεις και προτείνει:

ΒορΟινό κρασί με Ποντιακά τυριά «Ραγιάν»

Γεμίστε το ποτήρι σας με το αγαπημένο σας κρασί από τα περίπτερα των ΒορΟινών και ελάτε να το συνδυάσετε με τα τυροκομικά προϊόντα Ραγιάν. Ανακαλύψτε με ποια γεύση ταιριάζει καλύτερα.
19:30 Επίδειξη παρασκευής του μαστιχωτού φρέσκου ποντιακού τυριού «γαΐς» (ζώνη).

Τραγανοί και ζουμεροί λουκουμάδες «Κόκκινος Σκούφος» με αφράτη σως κρασιού από χαρμάνι λευκών ΒορΟινών ποικιλιών και κονφί φρεσκοκομμένου σταφυλιού.
20:00 Επίδειξη παρασκευής της σως κρασιού.

Τα ΒορΟινά
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρες: 18:00-22:00
Προβλήτα 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ)
Είσοδος: 5€ (περιλαμβάνει ένα (1) ποτήρι γευσιγνωσίας και τη συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις