ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Voroina_Mediter_sep20Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30
“Food & Wine Pairing” δείπνο στο Cookoo

Το δείπνο των ΒορΟινών στο Cookoo μας δίνει κάθε Σεπτέμβρη ιδιαίτερη χαρά και ειδικά φέτος, όπου ο chef του Βασίλης Τσόντζος προτείνει γεύσεις συνυφασμένες με τη γη και τη θάλασσα, την παραδοσιακή αλλά και τη μοντέρνα άποψη της δημιουργικής κουζίνας, με το καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο.
Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 20:30, σας περιμένουμε στο εστιατόριο Cookoo για ένα ευφάνταστο «food & wine pairing» δείπνο με 7 διαφορετικές γεύσεις-πιάτα που θα τα συνοδεύσουν 11 κρασιά των ΒορΟινών, από τα ονομαστά οινοποιεία της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

Δείτε το μενού ΕΔΩ

“Food & Wine Pairing” δείπνο στο Cookoo
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου
Ώρα 20:30
Cookoo Restaurant
Σαλαμίνος 3
Κόστος συμμετοχής: 35€ ανά άτομο
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310555114
Αριθμός θέσεων περιορισμένος. Συμμετοχή με κρατήσεις.

Το δείπνο του Θερμαϊκού-1Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00
Το Δείπνο του Θερμαϊκού

Την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, σας περιμένουμε στο Plaisir Brasserie Aristotelous, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, για να απολαύσουμε μαζί ένα ξεχωριστό μενού με αγαπημένες γεύσεις της πόλης «Το δείπνο του Θερμαϊκού»!
Το μενού έχουν δημιουργήσει από κοινού, το «Plaisir Brasserie» και η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», με συνδυασμούς και εναλλαγές γευστικών απολαύσεων, όπου 5 διαφορετικά πιάτα-γεύσεις, θα συνδυαστούν με 1 αμπελοοινικό απόσταγμα και 8 διαφορετικούς οίνους οι οποίοι προέρχονται από μικρούς οινοποιητικούς θησαυρούς της Μακεδονίας.
Τη βραδιά θα πλαισιώσει με πιάνο και φωνή το σχήμα George & Μyrto (Rewind Duo).
Μη χάσετε αυτό το δείπνο, που άλλωστε, θα κλείσει με τη δική του γευστική πινελιά τα φετινά «ΒορΟινά … αλλιώς»!

Δείτε το μενού ΕΔΩ

To Δείπνο του Θερμαϊκού
Plaisir Brasserie Aristotelous
Πλατεία Αριστοτέλους 9
(Αριστοτέλους & Μητροπόλεως)
Κόστος συμμετοχής: 25€
Αριθμός θέσεων περιορισμένος
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Συμμετοχή με κρατήσεις
Τηλ. Κρατήσεων: 2310277444

Canteen_Alpha_PROMOΤα καλά νέα της ημέρας και του παρασκευο-σαββατο-κύριακου!!!

Το αγαπημένο all day bar restaurant της Θεσσαλονίκης Canteen προσφέρει με το φαγητό σας, αυτό (18, 19 κ 20/9) και το επόμενο Π/Σ/Κ (25, 26 κ 27/9), τρεις ετικέτες του κορυφαίου Alpha Estate σε προνομιακή τιμή!

– Κτήμα Άλφα Sauvignon Blanc fume Οικοσύστημα
– Κτήμα Άλφα Chardonnay Οικοσύστημα
– Κτήμα Άλφα Ροζέ

Να λοιπόν πως ένα Π/Σ/Κ μπορεί να γίνει πιο νόστιμο!

Canteen
Δημητρίου Γούναρη 7
(στη συμβολή με τις οδούς Παύλου Μελά
και Στρατηγού Καλλάρη)
Τ. 2310228520

LOGO_covid_Mediter_may20

Wine & dine after office hours @ Cookoo

Aπό τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου, σας προσκαλούμε μαζί με τα “ΒορΟινά … αλλιώς” να απολαύσετε τη νέα μας πρόταση για ένα ελαφρύ γεύμα που θα μπορείτε να συνδυάσετε με ένα ποτήρι κρασί. Ο executive chef, Βασίλης Τσόντζος, έχει ετοιμάσει 5 διαφορετικά συνδυαστικά μενού για μετά τη δουλειά, ή για ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εσείς κάντε την επιλογή σας και αφήστε τα υπόλοιπα σε εμάς!

Σας περιμένουμε!

Δείτε το μενού ΕΔΩ

Wine & dine after office hours @ Cookoo
28/9-2/10 – 3-8μμ
Cookoo Restaurant
Σαλαμίνος 3
Τ. 2310555114

ΒορΟινοΓνωσία BleVin

ΒορΟινοΓνωσίες στο BléVin

Από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ο νέος χώρος της Θεσσαλονίκης, αφιερωμένος στο κρασί, το BléVin, συμμετέχει στα «ΒορΟινά … αλλιώς»!
6-12 μμ κάθε μέρα τα κρασιά των ΒορΟινών, από τα οινοποιεία της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», θα προσφέρονται με 15% έκπτωση.
Και για ακόμη περισσότερη οινική απόλαυση αλλά και γνώση, στη διάθεση των επισκεπτών θα είναι τρία διαφορετικά «VorOinaWineFlights» με θέμα:
– Η θελκτικότητα των Λευκών
– Οι αυτόχθονες ποικιλίες
– Οι εκφράσεις των διαφορετικών terroirστο Ξινόμαυρο
Τα flights (σειρές γευστικών δοκιμών) θα αποτελούνται από 6 διαφορετικές ετικέτες, με κόστος 7€/flight.

BléVin
Γεωργίου Σταύρου 14
και Αγίας Σοφίας (πεζόδρομος)

Wonder Nest PHOTOΕξερευνήστε Κρασί & Φαγητό |
“ΒορΟινά …Αλλιώς” στο WonderNest
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου από τις 19.00

Τα “ΒορΟινά …αλλιώς” έρχονται και στο WonderNest, αυτή την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, για μια εξερεύνηση κρασιών και φαγητού που θα σας ενθουσιάσει!
Ο σεφ, Γιώργος Μουσκεφτάρας, και ο F&B, Κωνσταντίνος Σβώλος, μαζί με την ομάδα του WonderNest, δημιούργησαν για εσάς ένα ιδιαίτερο μενού εστιάζοντας στο πάντρεμα μεσογειακών γεύσεων με ελληνικές πινελιές και κρασιά από Μακεδονικά κελάρια.
Ξεκινώντας με ένα sparkling Κυρ-Γιάννη το καλωσόρισμά μας είναι μια βελουτέ γλυκοπατάτας με γαρίδα σιγομαγειρεμένη στο ζωμό της. Συνεχίζουμε με ένα φινετσάτο λευκό από το Κτήμα Δύο Φίλοι στη Σιάτιστα και ορεκτικό μια χορτόπιτα εποχής, μους φέτας και λάδι άνηθου. Η σαλάτα με τρυφερά φύλλα από ρόκα και σπανάκι, σύκο, οξύμελι και ανεβατό Γρεβενών συμπληρώνεται με ένα πλούσιο και λιπαρό κρασί από το Κτήμα Φλοριάν στην Επανομή. Για το κυρίως πιάτο έχουμε επιλέξει για εσάς ένα μπαχαρένιο ερυθρό του Κτήματος Χατζηβαρύτη που συνοδεύει κότσι μοσχαρίσιο στη γάστρα, πουρέ καρότου με κόλιανδρο, σελινόριζα ψητή και τσιπς καρότου. Τέλος, ο λευκός γλυκός οίνος του Κτήματος Άλφα κλείνει το γεύμα με ένα επιδόρπιο από ψητά μήλα στο φούρνο, κραμπλ μπισκότου, γλυκιά κρέμα μασκαρπόνε και αρωματική σάλτσα κρασιού.
Ας ξεκινήσουμε τις γευστικές περιπέτειες!

Εξερευνήστε Κρασί & Φαγητό | “ΒορΟινά …Αλλιώς” στο WonderNest
WonderNest Positive Dining
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου από τις 19.00
Συνολικό κόστος γεύματος: 35€ ανά άτομο
Αιγύπτου 11 Λαδάδικα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2311 11 10 11
Περιορισμένες θέσεις. Επιθυμητή η κράτηση.

Kai ros Voyatzi PHOTOΤετάρτη 23 Σεπτεμβρίου

Το Κτήμα Βογιατζή στο Kai.ros

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη, 23/09 στο Kai.ros για γευστική δοκιμή των τριών κρασιών του κτήματός μας Κτήμα Βογιατζή Λευκό, Ροζέ και Ερυθρό.
Στη συνέχεια θα μπορείτε να απολαύσετε σε ποτήρι ή σε φιάλη όποιο σας άρεσε περισσότερο με έκπτωση 20%.

Kai.ros

Βενιζέλου 1
Πανόραμα Θεσσαλονίκης
Τ. 2310344402

Garcon Brasserie VoyatziΠέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Το Κτήμα Βογιατζή στο Garcon Brasserie

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη, 24/09 στο Garcon Brasserie για γευστική δοκιμή των τριών κρασιών του κτήματός μας Κτήμα Βογιατζή Λευκό, Ροζέ και Ερυθρό.
Στη συνέχεια θα μπορείτε να απολαύσετε σε ποτήρι ή σε φιάλη όποιο σας άρεσε περισσότερο με έκπτωση 20%.

Garcon Brasserie
Λεωφ. Νίκης & Αγίας Σοφίας 2
Κέντρο Θεσσαλονίκης
Τ. 231 025 3033

Afou VogiatziΠαρασκευή 25 Σεπτεμβρίου

Το Κτήμα Βογιατζή στο Afou

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή, 25/09 στο Afou για γευστική δοκιμή των τριών κρασιών του κτήματός μας Κτήμα Βογιατζή Λευκό, Ροζέ και Ερυθρό.
Στη συνέχεια θα μπορείτε να απολαύσετε σε ποτήρι ή σε φιάλη όποιο σας άρεσε περισσότερο με έκπτωση 20%.

Afou Bar
Αντώνη Τρίτση & Φιλύρων 15
Εύοσμος, Θεσσαλονίκη
Τ. 2310654444

Canteen_PHOTO 1Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου
Signature Menu με Κτήμα Παυλίδη

Το Gastronomy Festival, επιστρέφει στο wine restaurant Canteen και ξεκινά με τα “ΒορΟινά … αλλιώς”!!!
Το πρώτο δείπνο έχει οριστεί για την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου με φιλοξενούμενο τον ταλαντούχο σεφ Άνταμ Κοντοβά, έναν από τους τολμηρότερους σεφ της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής.
Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει την Τετάρτη 23/9, ένα signature menu που θα συνδυαστεί με κρασιά του ιδιαίτερα δημοφιλούς Κτήματος Παυλίδη!!!

Την αρμονία των γεύσεων εγγυάται ο sommelier Βασίλης Γαλανός!

Δείτε το Μενού ΕΔΩ

Φωτογραφία Άνταμ Κοντοβά

Δημητρίου Γούναρη 7
(στη συμβολή με τις οδούς Παύλου Μελά
και Στρατηγού Καλλάρη)
Τ. 2310228520

MIA FETA- VOROINATo Mia Feta-Feta Bar πάει ΒορΟινά!

14 μέρες γευσιγνωσίας!
14 απολαυστικές προτάσεις και προσφορές!

Το Mia Feta, σας προσκαλεί να συνδυάσετε το Ξινόμαυρο Ροζέ Κτήμα Γεροβασιλείου και το Ροζέ Κτήμα Βίβλια Χώρα, με τα πιάτα του μενού μας σε προνομιακή τιμή!

* Φωτογραφίστε κάποιο από τα προϊόντα μας με ένα απο τα δύο ροζέ, κάντε hashtag #MiaFeta #Ktimagerovassiliou #ktimabibliachora #Voroina και μπείτε στην κλήρωση!
3 τυχεροί θα κερδίσουν μια φιάλη ροζέ και ένα gift box απο το Mia Feta – Feta Bar!

μπουτάρη

ΒορΟινά … αλλιώς με Ξινόμαυρο Boutari
Από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου η Boutari σας προσκαλεί σε μία σειρά από μικρές απολαυστικές εκδηλώσεις και ευχάριστα προνόμια με πρωταγωνιστή τη βορειοελλαδίτικη ποικιλία Ξινόμαυρο και τις τρεις ετικέτες της: Dianthos, ροζέ οίνος και τις θρυλικές ερυθρές ετικέτες: Naoussa και Naoussa Grande Reserve!
• Επιλέξτε για την έξοδό σας τα παρακάτω αγαπημένα σημεία της πόλης και απολαύσετε το 2ο ποτήρι οποιοδήποτε Ξινόμαυρου Μπουτάρη σε προνομιακή τιμή:
– GattoRosso
– Maiami
– Οδός Δελφών
– Barolo
– Μπακάλ
– Arrogant
– Νικηφόρος
– Ζύθος Ντορέ
– Μέθη Bistro & Wine Bar

• Βοροινά αλλιώς…. και φέτος και στο σπίτι! Στις παρακάτω online κάβες μπορείτε να βρείτε επιλεγμένα Ξινόμαυρα Μπουτάρη για την περίοδο των Βοροινών σε προνομιακές τιμές!
– Κάβα Αμπατζής
– Wine24shop
– Κάβα Θεοδωρίδης
– Κάβα Ampulla

Δια Ταύτα ΦΩΤΟ5 μέρες αλλιώτικες από τις άλλες!
5 μέρες δοκιμών και εμπειριών!
5 μέρες ΒΟΡΟΙΝΑ…αλλιώς στο Δια Ταύτα!

16/9/2020
Κτήμα Γεροβασιλείου Λευκός (Ασύρτικο, Μαλαγουζιά)
Προτεινόμενο Μενού για 2 άτομα:
Σαλάτα Δια Ταύτα / Μανιτάρια Σωτέ / Ψαρονέφρι με φέτα και σπανάκι
Τιμή Μενού (για τα Βοροινά):
– με ποτήρι κρασί: 15€ το άτομο
-με φιάλη: 20€ κατ’άτομο

17/9/2020
Thema Παυλίδη Λευκός (Sauvignon Blanc, Ασύρτικο)
Προτεινόμενο Μενού για 2 άτομα:
Σαλάτα Πράσινη / Λευκός Ταραμάς / Γαρίδες Σχάρας
Τιμή Μενού (για τα Βοροινά):
– με ποτήρι κρασί: 16€ το άτομο
– με φιάλη: 22€ το άτομο

21/9/2020
Κτήμα Bιβλία Χώρα Λευκός (Sauvignon Blanc, Ασύρτικο)
Προτεινόμενο Μενού για 2 άτομα:
Ψητά Λαχανικά / Ποικιλία Θαλασσινών
Τιμή Μενού (για τα Βοροινά):
– με ποτήρι κρασί: 14€ άτομο
– με φιάλη: 22€ άτομο

22/9/2020
Thema Παυλίδη Ερυθρός (Syrah, Αγιωργίτικο)
Προτεινόμενο Μενού για 2 άτομα:
Σαλάτα Φάρμας / Μανιτάρια Σχάρας / Χοιρινό Κότσι
Τιμή Μενού (για τα Βοροινά):
– με ποτήρι κρασί: 14€ το άτομο
– με φιάλη: 21€ το άτομο

23/9/2020
Κτήμα Βιβλία Χώρα Ερυθρός (Cabernet Sauvignon, Merlot, Αγιωργίτικο)
Προτεινόμενο Μενού για 2 άτομα:
Σαλάτα του χειμώνα / Καπνιστό Μετσοβόνε σαγανάκι / Χουνκιάρ Μπεγεντί
Τιμή Μενού (για τα Βοροινά):
με ποτήρι κρασί: 14€ το άτομο
με φιάλη: 20€ το άτομο

Εστιατόριο «Δια Ταύτα»
Βατικιώτου 6-8
(μεταξύ οδού Αριστοτέλους και Πλατείας Άθωνος)
Τηλ. κρατήσεων 2310260384

Brizola posters social mediaWine & Dine Series & Brizola

Οι οινοποιοί Florian Schneider και Θωμάς Καμκούτης, μέλη της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», σας προσκαλούν την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 η ώρα, στο γνωστό steak house της Θεσσαλονίκης “Brizola”, για ένα ξεχωριστό “food and wine pairing” δείπνο που θα συνδυάσει τις οινικές δημιουργίες τους, από το “Κτήμα Φλόριαν” και τον “Αμπελώνα Καμκούτη”, με πέντε διαφορετικά, ειδικά επιλεγμένα για τη βραδιά, πιάτα του εστιατορίου.

Την Τετάρτη 23/9 στις 20:00 ελάτε δυτικά στο εξαιρετικό μεσαιωνικό χώρο του «Brizola» και απολαύστε τα αγαπημένα μας ΒορΟινά … αλλιώς!

Οι βραδιές «Wine & Dine Series» με το Κτήμα Φλόριαν και τον Αμπελώνα Καμκούτη πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα εστιατόρια και bar της Θεσσαλονίκης αλλά και στο Κτήμα  Φλόριαν στον Τρίλοφο, μεταξύ 16 και 30 Σεπτεμβρίου.  

Δείτε το μενού ΕΔΩ

Wine & Dine Series & Brizola
Νικ. Μαντζάρου 18 & Κώττα Ρούλια
Περιοχή Εμπορικού Κέντρου One Salonica
Κόστος συμμετοχής:   35€
Τηλ. κρατήσεων: 2310532800

Papillon PHOTOΧαλαρώστε (σ)το Papillon και απολαύστε τα ΒορΟινά … αλλιώς!

Ένα ποτήρι κρασί, όταν προέρχεται από τόσο εκλεκτές ετικέτες, μπορεί να σου χαρίσει μοναδικά ταξίδια στην απόλαυση!
Ακόμα κι αν είσαι στην πόλη, ακόμα κι αν “τρέχεις” στη ρουτίνα της… κάθε γουλιά έχει τον τρόπο να σε χαλαρώσει και να σου αποκαλύψει τις πιο ξένοιαστες στιγμές της μέρας σου!
Στο Papillon ετοιμάσου να γευτείς την “ομορφιά” των κρασιών από τα κτήματα Γεροβασιλείου και Βιβλία Χώρα, σε λευκές και ροζέ αποχρώσεις.
Στο ένα ποτήρι κρασί θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα ακόμη (75 ml) ενώ σε κάθε φιάλη σας προσφέρεται μία ακόμη για την κάβα σας στο σπίτι.

* η πρόταση ισχύει ήδη και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Papillon Wine Bar
Γρηγορίου Λαμπράκη 207
Τ. 2310908680

Vor_Oina_Tails_NEWVor~Oina~Tails @ Orizontes Roof Garden Bar

Wine cocktails με την υπογραφή ΒορΟινά … αλλιώς!
Για τις Πέμπτες των φετινών ΒορΟινών σας προτείνουμε τα ευφάνταστα winetails με βάση γνωστούς οίνους από τα οινοποιεία:
Zoinos Wines με το Spritz Blanc
Κτήμα Φλόριαν με το Exotic Florian
Κυρ-Γιάννη με το Παράγκα Negroni
Μετόχι Μυλοπόταμος με το Edem Garden και
Tsantali με το Tsipouro Kanenas

Πέμπτη 17 και Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, πάρτε το ασανσέρ για τον 7ο ουρανό, το roof garden “Orizontes” του Electra Palace Thessaloniki, ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης μας, σε έναν ολοκαίνουργιο cosy χώρο.
Στο Bar του Orizontes, με κάθε σας cocktail από τα ΒορΟινά, κερνούν τον meze του cocktail!
Μία βραδιά δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο μαγευτική!

Vor~Oina~Tails
Orizontes Roof Garden Bar
Electra Palace Thessaloniki
Πέμπτη 17 & Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
Από τις 6 το απόγευμα
Αριστοτέλους 9 & Μητροπόλεως
Πλατεία Αριστοτέλους
Τ. 2310294000

Barolo Boutari PHOTOΞινόμαυρο στο Barolo?

Από 14 έως 30 Σεπτεμβρίου, το Barolo Wine Bar & Cava γιορτάζει τα ΒορΟινά και μαζί με τη Μπουτάρη, μία από τις μεγαλύτερες ιστορικές οινοποιητικές εταιρείες της Ελλάδας, προσφέρει το δεύτερο ποτήρι ΞινόμαυροΜπουτάρη σε προνομιακή τιμή!
To Ροζέ της Μπουτάρη «Δίανθος» από Ξινόμαυρο που έχει κλέψει εντυπώσεις και η θρυλική ετικέτα Grande Reserve Naoussa Boutari, στη διάθεσή σας να το δοκιμάσετε και να το απολαύσετε διπλά!
Εξάλλου το Ξινόμαυρο είναι η κορυφαία βορειοελλαδίτικη ποικιλία και μία από τις τέσσερις ποικιλίες πρεσβευτές της Ελλάδας!

Barolo Wine Bar & Cava
Γρηγορίου Λαμπράκη 180
Τ. 2310943640

VorOina Wine ListΒορΟινά Wine List @ Μέθη

14-30 Σεπτεμβρίου το ΜΕΘΗ Bistro – Wine Bar προτείνει τη ΒορΟινά Wine List με τις αγαπημένες ετικέτες των οινοποιείων:

ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ ΛΕΥΚΟΣ
ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ “ΑΡΕΤΗ”
ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΡΟΖΕ “ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ”
ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΛΕΥΚΟΣ “ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ”
ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΛΕΥΚΟΣ “ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ”
ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ROSE “MERLOT”
ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ  ΕΡΥΘΡΟΣ “ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ”
ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΡΟΖΕ “ΔΙΑΝΘΟΣ”
ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΕΡΥΘΡΟΣ ΝΑΟΥΣΑ GR. RESERVE

ΒορΟινά Wine List @ Μέθη
14-30 Σεπτεμβρίου 2020
Εθνικής Αντιστάσεως 65
Ντεπώ (Ανατολική Θεσσαλονίκη)
Τ. 2310482401

 

Σχέδιο χωρίς τίτλοΟινογευσίες στην κάβα – wine bar “Wine Law”

Από 14 έως 30 Σεπτεμβρίου, ώρες 13:00-22:00, καθημερινά, σας περιμένουμε!

Τα κτήματα που θα συμμετέχουν είναι:
ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – Επανομή Θεσ/νίκης
ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ – Κοκκινοχώρι Καβάλας
ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ – Δράμα
ΚΤΗΜΑ CLAUDIA PAPAYANNI – Αρναία
ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΟΙΝΟΙ – Αγίου Όρους
ΚΤΗΜΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ – Αμύνταιο
ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ’ ΓΙΑΝΝΗ – Νάουσα
ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ – Νάουσα
ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΣ – Όλυμπος Πιερίας
WINERY KITRYS – Πύδνα Πιερίας

*Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής μέσω της φόρμας εγγραφής για την αποφυγή συνωστισμού.

Cava Wine Bar “Wine Law”
Ίωνος Δραγούμη 19
Κέντρο Θεσσαλονίκης
Τ. 2310567236

Poster Wine & Stars Event - Voroina«ΒορΟινά…αλλιώς!» Τα Wine & Dine Series συνεχίζονται στο Κτήμα Φλόριαν με καλεσμένο το Κτήμα Καμκούτη για ένα διαφορετικό Wine & Stars Event

Πότε? Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00
Πού? Κτήμα Φλόριαν, Τρίλοφος, Θεσσαλονίκη

Το Κτήμα Φλόριαν και ο Αμπελώνας Καμκούτη ενώνουν τις οινικές τους δυνάμεις στα πλαίσια της εκδήλωσης «ΒορΟινά … αλλιώς!» που διοργανώνεται από τους Οινοποιούς Βορείου Ελλάδας για μία βραδιά οινογευσίας & αστροπαρατήρησης στην αυλή του Κτήματος Φλόριαν! Ένα μοναδικό οινοαστρονομικό ταξίδι γεύσεων όπου καλωσορίζουμε το Φθινόπωρο συνδυάζοντας την αστρονομία με επιλεγμένες ετικέτες των δύο οινοποιείων:ανακαλύπτουμε & γευόμαστε παλιές και νέες σοδειές του Αμπελώνα Καμκούτη και του Κτήματος Φλόριαν, τις απολαμβάνουμε με λαχταριστά συνοδευτικά και ταξιδεύουμε μουσικά σε ρυθμούς bluemoon με την μελωδική φωνή του κ. Γ. Καραβασσίλη που θα ερμηνεύσει διαχρονικές επιτυχίες σε ύφος Jazz, Soul&Blues.
Μία μοναδική εμπειρία όπου το ποιοτικό ελληνικό κρασί και από τα δύο κτήματα πρωταγωνιστεί και σας συντροφεύει καθώς παρατηρείτε την Σελήνη, τον Κρόνο & τον Δία με το τηλεσκόπιο του κ. Γ. Πιστικούδη, ιδρυτή της AstroEvents in Greece

Τα οινοποιεία:
– Κτήμα Φλόριαν – Τρίλοφος Θεσσαλονίκης – www.domaineflorian.com
– Αμπελώνας Καμκούτη – Βελβεντό Κοζάνης – www.kamkoutiswine.gr

Η εκδήλωσή μας θα πραγματοποιηθεί στην εξωτερική αυλή του Κτήματος, προσφέροντας ασφάλεια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα
Είσοδος αποκλειστικά κατόπιν κράτησης. Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας , συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα κρατήσεων:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScXB2-kU6_3NS-g0g5ZeRKgQQPXVt6Z3eggeIU_zSiUs1J0WQ/viewform

Τηλ Επικοινωνίας: 6908 372316
Email: events@domaineflorian.com

BOROINA GUADELOUPE

Special Edition Wine List
ΤαΒΟΡΟΙΝΑπηγαίνουνGuadeloupe

Τα “ΒΟΡΟΙΝΑ”, η ετήσια εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος” στη Θεσσαλονίκη, φέτος λόγω συνθηκών αφήνει το Λιμάνι και εξορμά στα οινόφιλα στέκια της πόλης.
Έρχονται και στη “Guadeloupe”, όπου για 10 ημέρες θα έχουν την τιμητική τους!

Άλλωστε, της «Guadeloupe» της πάει το κρασί και σας προσκαλεί να το διαπιστώσετε και εσείς στο θαυμάσιο, χαλαρό και εξωτικό κήπο της!!!

Από τις 21 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, θα έχουμε σε ειδικές τιμές και ειδικές δοσολογίες (των 75 και 150 ml, για εκείνους που θέλουν να τα δοκιμάσουν ΟΛΑ!!!), κρασιά των αγαπημένων “Οινοποιών Βορείου Ελλάδος”, τα οποία θα συνοδεύονται από ειδικά μαγειρεμένα μεζεδάκια του Chefμας Πρόδρομου Ασημάκη, υπό την οινική καθοδήγηση του οινολόγου Ανέστη Χαϊτίδη.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου η «Guadeloupe» προτείνει:

Μετόχι Μυλοπόταμος – Άγιον Όρος
Μυλοπόταμος λευκός 2019, Ασύρτικο-Μοσχάτο
Κτήμα Κίτρους – Κίτρος Πιερίας
Μαλαγουζιά2019
Κτήμα Καμκούτη– Βελβεντό Κοζάνης
Κουρίτες λευκός 2018, Chardonnay-Μαλαγουσιά
Κτήμα Παυλίδη – Κοκκινόγια Δράμας
EmphasisAssyrtiko 2014 από φιάλη Magnum
Κτήμα Γεροβασιλείου – Επανωμή Θεσσαλονίκης
Ξινόμαυρο ροζέ 2019 από φιάλη Magnum
Κτήμα Βογιατζή – Βελβεντό Κοζάνης
Τσαπουρνάκος ροζέ 2019 από φιάλη Magnum
Κτήμα Κυρ-Γιάννη – Νάουσα
Ράμνιστα 2016, Ξινόμαυρο, ΠΟΠ Νάουσα
Κτήμα Χατζηβαρύτη– Γουμένισσα
Γουμένισσα 2011 από φιάλη Magnum

Special Edition Wine List
ΤαΒΟΡΟΙΝΑπηγαίνουν Guadeloupe
Cocktail-Wine Bar “ΑνφανΓκατέ in Guadeloupe”
Αγίου Δημητρίου 159Α (Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ)
Τ. 2310247307
Από Δευτέρα 21 έως Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

 

Μπακάλ 23ΣεπτΎστερα από την sold out επιτυχία πριν λίγες ημέρες, δεν μπορούσαμε παρά να επαναλάβουμε το event “ Πέτρα, φωτιά και ροζέ κρασί”!
Την Τετάρτη, 23/09, σας περιμένουμε -για άλλη μία φορά- στο Μπακάλ!!!
Ελάτε να απολαύσετε τα πεντανόστιμα και ολόφρεσκα ζυμωτά μας από τον πετρόφουρνο του Μπακάλ και να τα συνδυάσετε με τα υπέροχα ροζέ κρασιά των ΒορΟινών, από τα οινοποιεία της ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”.
Άλλωστε ως γνωστόν, τα λαχταριστά πεϊνιρλί, τα χορταστικά μπουρεκάκια και το ελαφρώς spicy λαχματζούν του Μπακάλ, ταιριάζουν εκπληκτικά με το βορειοελλαδίτικο ροζέ κρασί!
Μη χάσετε το ραντεβού μας, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, όλη μέρα στο Μπακάλ!!!

Μπακάλ
Καποδιστρίου 9 & Πάικου
(Περιοχή Ί. Δραγούμη & Βαλαωρίτου)
Τ. 2310515881
Σας συστήνουμε να κάνετε κράτηση.

Makedonia Palace Porto Carras

25 – 30 Σεπτεμβρίου στο εστιατόριο Salonica

Το Makedonia Palace Hotel Thessaloniki και το Kτήμα Πόρτο Καρράς σας προσκαλούν, στα πλαίσια των “ΒορΟινά…αλλιώς” από 25 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου, στο Salonica Restaurant, για Food & Wine pairing, με ένα μοναδικό set menu που υπογράφει ο executive chef, Σωτήρης Ευαγγέλου!

Για κρατήσεις, καλέστε στο 2310897197

Δείτε το μενού ΕΔΩ

10 Τραπέζια ΦΩΤΟ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, ώρες 20:00-24:00
Τα 10 «ΒορΟινά» Τραπέζια

Τα 10 Τραπέζια, ένα από τα πλέον δημοφιλή μεζεδοπωλεία της Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στα «ΒορΟινά … αλλιώς» προτείνοντας τα δημιουργικά νόστιμα πιάτα του με επιλεγμένους οίνους από τα οινοποιεία:   Βογιατζή, Στεργίου, Ταραλά και Φλόριαν.
Χάρη στη φιλοσοφία των ιδιοκτητών του για την ανάγκη μιας πραγματικής και ουσιαστικής απόλαυσης στο καθημερινό και όχι μόνο φαγητό, και κυρίως στην παρουσία του γνωστού σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, τα «10 Τραπέζια» το σύγχρονο μεζεδοπωλείο με «ελεύθερους μεζέδες» όπως επικαλείται, κέρδισε την προτίμηση του κοινού αλλά και των ΒορΟινών!
Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, θα έχουμε τη χαρά να συνταιριάσουμε γεύσεις και οίνους, α λα 10 Τραπέζια!

Στρατηγού Καλλάρη 4
Κρατήσεις:  2310251010

Akadimia poster social media(1)Τα Βοροινά, φέτος λόγω συνθηκών αφήνουν το Λιμάνι και εξορμούν στα οινόφιλα στέκια της πόλης. Η ετήσια εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης των “Οινοποιών Βορείου Ελλάδος” στη Θεσσαλονίκη θα κλείσει για εμάς με τον πιο γευστικό τρόπο με μία βραδιά food & wine pairing.

Την Τετάρτη 30/09 τα κρασιά του Κτήματος Φλόριαν & του Αμπελώνα Καμκούτη θα σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε στο κοσμοπολίτικο Ακαδημία ArtRestaurant που βρίσκεται στην καρδιά της νυχτερινής ζωής της πόλης, στον πεζόδρομο του Αγίου Μηνά.

Από τις 20:00 μ.μ, οι οινοποιοί μας Θωμάς Καμκούτης & Florian Schneider θα σας υποδεχτούν μαζί με τον σεφ Κωνσταντίνο Μάρκου που έχει προετοιμάσει ένα πρωτότυπο μενού, µε παραδοσιακές συνταγές που αναδεικνύουν εκλεκτά προϊόντα από όλη την Ελλάδα για να συνοδέψουν τις φιάλες των 2 κτημάτων .

Τα ΒορΟινά είναι μία οινογαστρονομική εμπειρία που διοργανώνεται με αμοιβαία συμμετοχή της εστίασης και των οινοποιείων & προτεραιότητά μας είναι να ευχαριστήσουμε τον ουρανίσκο σας: για κάθε παραγγελία φαγητού& κρασιού από το μενού ημέρας, σας προσφέρουμε το γλυκό & το απεριτίφ που μπορείτε να απολαύσετε είτε στα τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο είτε στην κρυμμένη αίθρια αυλή.

Προσφορά Ημέρας:
– Όλα τα κρασιά Κτήμα Φλόριαν & Αμπελώνα Καμκούτη: 6€/ποτήρι
– Φιάλη: από 19€
– Πιάτα: από 9€
Για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 231 052 1803
Ακαδημία ArtRestaurant

120270818_2641602049490529_3657015059445712041_nΤετάρτη 30 Σεπτεμβρίου
Degustation Menu @ Tzaki Ho (Hortiatis)

Το αγαπημένο εστιατόριο “Tzaki Ho” στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενο που φιλοξενεί για ένα βράδυ τα “ΒορΟινά …αλλιώς”, με ένα λαχταριστό μενού που συνοδεύεται από κρασιά διαμάντια!

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, το βράδυ, μας προτείνει να αποχαιρετήσουμε μαζί τον Σεπτέμβρη με καλό φαγητό και ταιριαστούς οίνους της Κυρ-Γιάννη!

– Tartar μόσχου με μυρωδικά και μπαχαρικά, φύλλο κρούστας και stick γλυκοπατάτας.
Συνοδεύεται από Παράγκα, Κυρ-Γιάννη.
– Μπουράτα με γκραντινέ γλυκοκολοκύθα, ρόκα, αχλάδι τουρσί, τσάιβς, φύτρες μουστάρδας, αμύγδαλο και dressing σύκου.
Συνοδεύεται από Παράγκα, Κυρ-Γιάννη.
– Φιλέτο από μοσχίδα, πουρέ παστινάκι και σωτατισμένο σπαράγγι, σάλτσα peppercorn.
Συνοδεύεται από Ράμνιστα, Ξινόμαυρο, Κυρ-Γιάννη.
– Σου γεμισμένο με κρέμα φράουλας και καφέ, συνοδευόμενο από σάλτσα προφιτερόλ και κακάο.
Συνοδεύεται από Ακακίες Ροζέ, Sparkling, Κυρ-Γιάννη.

Τιμή μενού 29 ευρώ/άτομο

Αποστόλου Δράγου 2/ Χορτιάτης
Info and Reservations : 2310 349 266

ARC

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου
Το Κτήμα Βογιατζή στο ARC

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 30/09 στο “ARC espresso wine bar” για γευστική δοκιμή των τριών κρασιών του κτήματός μας, Κτήμα Βογιατζή Λευκό, Ροζέ και Ερυθρό.
Στη συνέχεια θα μπορείτε να απολαύσετε σε ποτήρι ή σε φιάλη όποιο σας άρεσε περισσότερο με έκπτωση 20%, μαζί με μικρές νοστιμιές που κερνάει το ARC!

Κομνηνών & Μητροπόλεως 22
Κέντρο Θεσσαλονίκης
Τ. 2310250309

Ξινόμαυρο Sold OutΓευστική δοκιμή μονοποικιλιακών οίνων από την ποικιλία Ξινόμαυρο και τα οινοποιεία των ΒορΟινών, της ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”, στην κάβα Wine House, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Ο οινολόγος και σύμβουλος οίνου Ανέστης Χαϊτίδης θα μας οδηγήσει στα οινικά μονοπάτια της Μακεδονίας με πυξίδα το Ξινόμαυρο, μία από τις πλέον σημαντικές αμπελοοινικές ποικιλίες της Ελλάδας.
Θα δοκιμάσουμε το Ξινόμαυρο σε όλες τους τις αποχρώσεις, λευκό, orange, ροζέ και ερυθρό, από ημίξηρο έως αφρώδες.
Και όπως πάντα στο Wine House, τη γευστική δοκιμή θα συνοδεύσουν νόστιμα μεζεδάκια.

Ξινόμαυρο σε όλες τις αποχρώσεις
Τετάρτη 16 + Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
Ώρες 20:00-23:00
Κάβα Wine House (προαύλιο χώρο)
Κέννεντυ 7, Πυλαία Θεσσαλονίκης
Κόστος συμμετοχής 20€
Συμμετοχή μόνο με κρατήσεις
Αριθμός θέσεων: 20 άτομα
Κρατήσεις στο τ. 2310454187
Η γευσιγνωσία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “ΒορΟινά … αλλιώς!”.
Και στις δύο βραδιές «Ξινόμαυρο σε όλες τις αποχρώσεις» ο αριθμός των θέσεων έχει συμπληρωθεί.

Μπακάλ φωτοΤην Τετάρτη, 16/09, σας περιμένουμε στο Μπακάλ!!!

Ελάτε να απολαύσετε τα πεντανόστιμα και όλόφρεσκα ζυμωτά από τον πετρόφουρνο του Μπακάλ και να τα συνδυάσετε με τα υπέροχα ροζέ κρασιά των ΒορΟινών, από τα οινοποιεία της ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”.
Άλλωστε ως γνωστόν, τα λαχταριστά πεϊνιρλί μας, τα χορταστικά μπουρεκάκια μας και το ελαφρώς spicy λαχματζούν, ταιριάζουν εκπληκτικά με το βορειολλαδίτικο ροζέ κρασί!
Μη χάσετε το ραντεβού μας, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, όλη μέρα στο Μπακάλ!!!

Μπακάλ
Καποδιστρίου 9 & Πάικου
(Περιοχή Ί. Δραγούμη & Βαλαωρίτου)
Τ. 2310515881

Villa Bianca photoVillaBiancaTHEMA

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το bar«VillaBianca» έχει THEMA και μάλιστα Χ 3!
ΤΗΕΜΑ Λευκός, ΤΗΕΜΑ Ροζέ και ΤΗΕΜΑ Ερυθρός θα σας περιμένουν να σας καλωσορίσουν με γευσιγνωσία στην είσοδο του πανέμορφου κήπου της CasaBianca.
Στη συνέχεια από το τραπέζι σας, θα μπορείτε να επιλέξετε όποιο THEMAεπιθυμείτε για να το απολαύσετε σκέτο ή να το συνοδεύσετε με κάποιο από τα νόστιμα εδέσματα του “VillaBianca», με έκπτωση 20%!

VillaBianca
Βασιλίσσης Όλγας 180
Κήπος CasaBianca (Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης)
Τηλ. κρατήσεων: 2314006444