Το Cabernet Sauvignon αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις κορυφαίες ποικιλίες παγκοσμίως, υπεύθυνη για την παραγωγή των κρασιών «θρύλος» του Bordeaux.  Στην Ελλάδα πρωτοφυτεύθηκε στο Μέτσοβο το 1958, για να ακολουθήσουν το Άγιον Όρος και οι Πλαγιές Μελίτωνα στη Χαλκιδική και να εξαπλωθεί στη συνέχεια σε όλη τη χώρα, παράγοντας μερικά από τα πλέον συναρπαστικά κρασιά.

Στο διαδραστικό workshop «Terroir και Τυπικότητα στο Cabernet Sauvignon της Βόρειας Ελλάδας», ο Γιάννης Καρακάσης MW εξερευνεί μαζί με τους συμμετέχοντες την τυπικότητα της ποικιλίας στα terroir της, από το Μέτσοβο και την Κρανιά Ολύμπου, στις Πλαγιές του Μελίτωνα, στο Άγιον Όρος και στο Παγγαίo.

Θα δοκιμαστούν τυφλά 15 κρασιά από σοδειές μεταξύ 2012 και 2001:

Τα κρασιά:

Chateau Porto Carras 2007 | Chateau Porto Carras 2006 | Chateau Porto Carras 2005

 Αγιορείτικο Άβατον Gold Selection 2012 Τσάνταλη | Αγιορείτικο Άβατον 2010 Τσάνταλη | Αγιορείτικο Άβατον 2003 Τσάνταλη

 Κτήμα Αβέρωφ 2009 | Κτήμα Αβέρωφ 2004 | Κτήμα Αβέρωφ 2001

 Όβηλος Ερυθρός 2012 Βιβλία Χώρα | Όβηλος Ερυθρός 2008 Βιβλία Χώρα | Όβηλος Ερυθρός 2003 Βιβλία Χώρα

 Κτήμα Κατσαρού 2010 | Κτήμα Κατσαρού 2009 | Κτήμα Κατσαρού 2008

** Στο καλωσόρισμα θα δοκιμαστούν δύο ροζέ εκδοχές της ποικιλίας, από το οινοποιείο Μυλοπόταμος – Οίνοι Αγίου Όρους και το Κτήμα Στεργίου στη Μεταμόρφωση Καστοριάς.

  • Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019
  • Ώρα 11:45-14:00
  • Χώρος: Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, αίθουσα Golden Room
  • Κόστος συμμετοχής: 35€
  • Κρατήσεις έως την Τετάρτη 30/1/2019
  • Τηλ. Κρατήσεων: 2310281617 – ώρες 10:00-15:00
  • Τρόπος πληρωμής: Με τραπεζική κατάθεση στην ΕΝΟΑΒΕ ΑΕ: Τράπεζα Πειραιώς, ΙΒΑΝ: GR8501722020005202014279954, Λογαριασμός: 5202014279954 ή Alpha Bank: IBAN: GR9101407410741002002000210, Λογαριασμός: 741002002000210 ή Εθνική:
    IBAN: GR1001102100000021020675522, Λογαριασμός: 21020675522
  • Συμμετοχή μόνο με κράτηση. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος


Λίγα λόγια για το Γιάννη Καρακάση ΜW

Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης είναι ένας από τους μόλις 380 Masters of Wine στον κόσμο, τίτλος που θεωρείται ως ο κορυφαίος στον χώρο του κρασιού. Γράφει για το κρασί, συμβουλεύει και εκπαιδεύει ενώ είναι κριτής στον σημαντικότερο οινικό διαγωνισμό στον κόσμο, το Decanter World Wine Awards. Είναι ο ιδρυτής του δυναμικού blog karakasis.mw το μοναδικό οινικό blog στην Ελλάδα που επικοινωνεί το ελληνικό κρασί σε εβδομαδιαία βάση και στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά με μόνο πρωτότυπο περιεχόμενο. Παράλληλα έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα δύο βιβλία: το e-book “The Wines and Vineyards of Greece 2017″ και το “Φυσικά κρασιά στην Ελλάδα”. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες βιογραφικό του εδώ https://www.karakasis.mw/about-me

Ημερομηνία: 3 Φεβρουαρίου, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Αίθουσα Golden Room