ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΟΙΝΑ

Οι επισκέπτες της έκθεσης "τα ΒορΟινά" στο λιμάνι Θεσσαλονίκης (Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019) θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και τα ακόλουθα θεματικά περίπτερα

Ο τρύγος στην πόλη ΦΩΤΟ

Ο τρύγος στην πόλη, ο τρύγος αλλιώς …!!

Το εργαστήρι «Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια» προτείνει για τα παιδιά ένα βιωματικό διαδραστικό ομαδικό πρόγραμμα που συνδυάζει την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και τη δημιουργικότητα προσφέροντας μία αξέχαστη εμπειρία.

Οι μικροί επισκέπτες στα ΒορΟινά θα έχουν την ευκαιρία  να γνωρίσουν τον Άμπελο και τον Στάφυλο μέσα από την ελληνική μυθολογία, να αγγίξουν και να περιεργαστούν αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι αγρότες κατά την διάρκεια του   τρύγου. Το εργαστήρι ολοκληρώνεται με μια διασκεδαστική και πρωτόγνωρη  για τα παιδιά εμπειρία εφόσον θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να μπουν  στο πατητήρι και να παρασκευάσουν τον δικό τους μούστο, κρασί και ξίδι. Παράλληλα, μέσα από τη βιωματική αυτή δραστηριότητα, δίνεται η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα όπως η ανακύκλωση και η αλόγιστη κατανάλωση του αλκοόλ και οι συνέπειες της.

Η ηλεκτρονική σελίδα του εργαστηρίου www.paizontasparadosiaka.gr περιλαμβάνει  τα προγράμματα, τους εκπαιδευτικούς και μαθησιακούς στόχους του, τους φορείς με τους οποίους υπάρχει συνεργασία, ένα σύντομο βιογραφικό του επιστημονικού προσωπικού που υλοποιεί το πρόγραμμα καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Υπεύθυνη προγράμματος – Επικοινωνία: Βαρβάρα Πίκουλα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – Υπηρεσίες Πολιτιστικής Εκπαίδευσης

Τηλ.2310904923,   Κιν.6973314075, info@paizontasparadosiaka.gr , www.paizontasparadosiaka.gr

TFF_ΦΩΤΟ2 NEW

Τhessaloniki Food Festival

Τα ΒορΟινά έχουν τη χαρά να φιλοξενούν και φέτος το Thessaloniki Food Festival, την πλέον δημοφιλή δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση της τοπικής γαστρονομίας και την προβολή της καθώς και την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως πόλου έλξης για γαστρονομικό τουρισμό.

Στο περίπτερο του Thessaloniki Food Festivalθα δοκιμάσουμε:

– τις Γοργόνες, τα κρασιά του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέλος πλέον στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»

– Αρτοποιήματα «Κουκουμέρια» εμπνευσμένα από το αμπέλι και το κρασί.

Επίσης στο περίπτερο του Thessaloniki Food Festival θα δίδονται πληροφορίες για το υπόλοιπο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του και θα διανέμεται το έντυπο με συνταγές τις πόλης και προτάσεις για συνδυαστικά food and wine pairings με εκλεκτούς «Οίνους Βορείου Ελλάδος».

Ροζέ ΦΩΤΟ

Τα ΒορΟινά Ροζέ

10 χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη στην Ελλάδα ξεχωριστή γευσιγνωσία για Ροζέ κρασιά, στα ΒορΟινά της Θεσσαλονίκης το 2009!

Στο διάστημα αυτό η κατηγορία των Ροζέ οίνων άλλοτε συμπεριλήφθηκε σε αρκετές εκθέσεις και άλλοτε αποτέλεσε αποκλειστικό θέμα τους.  Σε κάθε περίπτωση, τα ροζέ μπήκαν στη ζωή μας, στις προτιμήσεις μας και στις επιλογές μας.

Φέτος στα ΒορΟινά, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, θα έχουμε και πάλι «Τα ΒορΟινά Ροζέ» σε ξεχωριστό θεματικό περίπτερο με τα υπέροχα ροζέ των 28 οινοποιών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

ΔτκτΒΕ_ΦΩΤΟ2

Οινοτουρισμός και στα ΒορΟινά

Οινοτουρισμός!  Λέξη, έννοια, ιδέα, πρόταση συνυφασμένη με το κρασί, το αμπέλι, το οινοποιείο, τον οινοποιό και κυρίως ευχάριστες στιγμές γεμάτες αυθεντικότητα και εμπειρία.

Ο οινοτουρισμός έχει μπει πλέον στη ζωή μας ενώ η αναζήτηση οινικών διαδρομών κάθε εποχή του χρόνου μας οδηγεί σε νέες και όλο περισσότερες απολαύσεις.

Στα ΒορΟινά, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τοοινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», το πρώτο και πλέον ολοκληρωμένο οινοτουριστικό δίκτυο στην Ελλάδα, με μερικά από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή οινοποιεία της χώρας, θα είναι εκεί:

– Στο περίπτερο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» για πληροφορίες, διανομή εντύπου και οινοτουριστικά πακέτα.

– Προτείνοντας κουίζ με οινοτουριστικά δώρα.

– Στην παρουσίαση του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» στον ειδικό χώρο προβολών που θα λειτουργεί στα ΒορΟινά, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τις ώρες:   20:00, 20:30, 21:00 και 21:30. Διάρκεια παρουσίασης: 15’

Φέτος στα ΒορΟινά, ενημερωθείτε για ότι αφορά το δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» και τις 8 διαφορετικές οινικές διαδρομές του, από τον Όλυμπο στην Πίνδο και από εκεί σε όλη τη Μακεδονία, σε ορεινούς, παραθαλάσσιους και παραλίμνιους αμπελώνες.

Ακόμη ενημερωθείτε για τα οινοτουριστικά πακέτα που τα οινοποιεία προτείνουν για τις δικές σας εξορμήσεις, καθώς και για προτάσεις που αφορούν ξενώνες, εστιατόρια, εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων και διάφορες άλλες επιχειρήσεις που πλαισιώνουν τα οινοποιεία.

Μη παραλείψετε να ζητήσετε το έντυπο των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος αλλά και να ενημερωθείτε για τα νέα οινοποιεία-μέλη του.

Το οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» αποτελεί βασική δραστηριότητα της ένωσης οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στο οποίο ανήκουν τα επισκέψιμα οινοποιεία των μελών της.

ΔΔΟΑΘ_ΦΩΤΟ

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Τα ΒορΟινά καινοτομούν και σας προσκαλούν να δοκιμάσετε μερικά από τα βραβευμένα κρασιά του «19ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης»!

Επισκεφθείτε το περίπτερο του Διαγωνισμού για να δοκιμάσετε τα βραβευμένα κρασιά με την ένδειξη «Καλύτερος Οίνος» ανά κατηγορία και ειδική διάκριση, καθώς και το καλύτερο απόσταγμα της φετινής διοργάνωσης.

 Για τον Διαγωνισμό, τα βραβευμένα κρασιά και αποστάγματα, μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα www.tiwc.gr